کازان کباب, سفری به طعم‌های سنتی ازبکستان

کازان کباب، غذایی اصیل و لذیذ از سرزمین ازبکستان، با نامی دیگر به نام اوش نیز شناخته می‌شود. این غذای دلچسب، ترکیبی از گوشت آبدار، سیب زمینی‌های لطیف و سسی خوش‌طعم است که به طور سنتی در دیگ چدنی مخصوص به نام کازان پخته می‌شود. سادگی و طعم قوی آن، قلب و ذائقه نسل‌ها را به خود جلب کرده است.

546754675675 - کازان کباب, سفری به طعم‌های سنتی ازبکستان

در این مطلب، به رازهای پخت این غذای اصیل و محبوب می‌پردازیم و طرز تهیه آن را به دو روش متفاوت، به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم:

کازان کباب ازبکی:

گوشت گوسفند: 500 گرم (بهتر است از سینه گوسفند استفاده کنید)
سیب زمینی: 700 گرم (متوسط)
پیاز: 1 عدد (برای سرو)
ادویه:
زیره: ½ قاشق چایخوری
گشنیز: ½ قاشق چایخوری
ریحان خشک: ½ قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
فلفل قرمز: به مقدار لازم
روغن: روغن آفتابگردان یا چربی گوشت گوسفند برای سرخ کردن

کازان کباب بخارایی:

گوشت: 1 کیلوگرم (گوشت گاو یا گوسفند)
سیب زمینی: 5 عدد
گوجه فرنگی: 3 عدد
پیاز: 1 عدد
فلفل دلمه ای: 3 عدد
ادویه:
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
زیره: به مقدار لازم
شوید: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
روغن: روغن نباتی به مقدار لازم

طرز تهیه:

کازان کباب ازبکی:

مرحله اول: آماده سازی گوشت:
گوشت گوسفند را به صورت استیک برش دهید.
گوشت را به همراه ادویه‌ها (به جز نمک) به مدت حداقل 20 دقیقه مرینیت کنید. برای مرینیت بهتر، می‌توانید گوشت را در یخچال بگذارید.
مرحله دوم: پخت گوشت:
در یک قابلمه یا تابه بزرگ، روغن را داغ کنید.
گوشت‌های مرینیت شده را به روغن اضافه کنید و تا زمانی که قهوه‌ای طلایی شوند سرخ کنید.
نمک را به گوشت‌ها اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت‌ها به آرامی بپزند.
مرحله سوم: پخت سیب زمینی:
در حالی که گوشت در حال پختن است، سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و به صورت دلخواه برش دهید.
سیب زمینی‌های برش داده شده را در همان روغن سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند. در حین سرخ شدن، مقداری نمک به سیب زمینی‌ها اضافه کنید.
مرحله چهارم: پخت نهایی:
پس از پخت کامل گوشت، سیب زمینی‌های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و به مدت 20 تا 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید. در صورت نیاز، می‌توانید 50 میلی لیتر آب به غذا اضافه کنید.
مرحله پنجم: سرو:
کازان کباب را با سبزیجات تازه و پیاز خرد شده سرو کنید.

نکات:

می‌توانید یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و در زمان اضافه کردن سیب زمینی‌ها به گوشت‌ها اضافه کنید و تفت بدهید تا سبک و طلایی شوند.
اگر کازان ندارید، می‌توانید از یک قابلمه ته سنگین مانند فر هلندی استفاده کنید.
برای تهیه ی کازان کباب می توانید از گوشت دنده با استخوان استفاده کنید، در این صورت، قسمت دنده را طوری برش بزنید که دو طرف هر دنده به مقدار مساوی گوشت باقی بماند.
می توانید از چربی آب شده برای تهیه ی این غذا استفاده کنید و با ورقه های دنبه را کف تابه بچنید و گوشت ها را روی آن قرار بدهید تا هم بپزند و هم دنبه ها آب شوند و با آن گوشت ها را سرخ کنید.

همچنین بررسی کنید ...

طعم بهشتی اصفهان در خورش به آلو

خورش به آلو، غذای سنتی و خوشمزه‌ای که اصالت آن به شهررضای اصفهان می‌رسد، طعمی …