نان گریسینی (به انگلیسی : Grissini Breadsticks) نان ترد و بیسکویتی ایتالیایی است که به حالت میله ای درست شده و همراه با سوپ سرو می شود.
این نان ترد را معمولا با ادویه ها و سبزی های مختلف طعم دار می کنند. از سیر ، زیره ، ریحان ، جعفری ، کنجد ، نمک دریا درشت ، خشخاش ، پنیر پارمزان ، تخم کتان و رزماری میتوانید برای طعم دار کردن نان گریسینی استفاده کنید.
این نان را به حالت کشیده و بلند مانند مداد باریک یا درشت یا به اندازه سیگار برگ فرم می دهند و به همراه پیش غذاها سرو میکنند.
مواد لازم نان گریسینی
پودر مایه خمیر | ۱ قاشق مربا خوری |
آب ولرم ۳۷ درجه | ۱ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق مربا خوری |
آرد سفید گندم | ۲ پیمانه |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
مواد طعم دار کردن | کنجد ، تخم کتان ، تیمیان |
مواد رومال | |
آب | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک درشت دریایی ، دانه خشخاش | به میزان لازم |
رز ماری ، پودر سیر | به میزان لازم |
طرز تهیه نان گریسینی
آب ولرم ، مایه خمیر و نمک را مخلوط کنید و 10 دقیقه صبر کنید تا مایه خمیر عمل بیاید.
آرد را کم کم اضافه کنید در حدی که خمیر به دست نچسبد ، روغن زیتون را اضافه کنید و ورز دهید. اگر با ماشین خمیر زن کار میکنید 10 دقیقه ورز دادن کافی است.
روی خمیر را بپوشانید و یک ساعت در جایی گرم استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
تخم مرغ و آب را مخلوط کنید و با چنگال هم بزنید یکدست شود.
مواد طعم دار کردن را در کاسه های مختلف بریزید و کناری بگذارید.
خمیر را به 30 قسمت مساوی تقسیم کنید ، هر چانه حدود 15 گرم وزن داشته باشد.
چانه ها را با دو دست به طول 30 سانتی متر رول کنید. هر چه رول ها نازک تر شوند نان ها در نهایت ترد تر و بیسکویتی تر خواهند شد.
هر رول را داخل مواد رومال فرو کنید و سپس در مواد طعم دار کردن بزنید.
رول ها را در سینی فر بچینید و به مدت 15 – 20 دقیقه در فر 220 درجه قرار دهید تا بپزد.
اگر فر شما فن دارد دما را روی 200 درجه تنظیم نمایید.