ماه رمضان، ضیافت الهی و موسم بندگی و خودسازی، فرصتی طلایی برای تقرب به پروردگار متعال و بهرهمندی از برکات و رحمت بیکران الهی است.
در این ماه پر خیر و برکت، روزهداران با امساک از لذایذ دنیوی، به تزکیه نفس و تقویت تقوا و ایمان خود میپردازند.
آداب و رسوم مختلفی در ماه رمضان وجود دارد که از جمله آنها آداب افطار است. در روایات متعددی از ائمه اطهار (ع) به این آداب اشاره شده است که با عمل به آنها می توان از برکات و فضائل این ماه عزیز بهره مند شد و سفره افطار را به ضیافتی الهی و معنوی تبدیل کرد.
گنجینهای از ثوابها در دستان شما:
اذان مغرب، نغمه دلنشین افطار: مستحب است روزهدار قبل از افطار، نماز مغرب را بجا آورد.
طعم شیرین ولایت در اولین لقمه: سیره معصومین (ع) بر آغاز افطار با خرما، رطب و یا شیرینی است.
شربت گوارای بهشت: افطار با آب گرم، نه تنها طراوت و شادابی را به ارمغان میآورد، بلکه گناهان قلب را نیز میزداید.
ضیافت افطاری، ضیافت الهی: افطاری دادن به روزهداران، ثوابی عظیم و فضیلتی بینظیر دارد.
نغمه آسمانی قرآن، زینتبخش سفره افطار: تلاوت قرآن کریم، پس از افطار، نورانیت و معنویت خاصی به این لحظات مبارک میبخشد.
دعای عارفانه، کلید گشایش رحمت الهی: قرائت دعاهای وارده در هنگام افطار، گویی دریچهای به سوی رحمت و مغفرت الهی میگشاید.
صله رحم، تحکیم پیوندهای ایمانی: صله رحم و دیدار با اقوام و خویشان در ماه رمضان، از مصادیق تقرب به خداوند متعال است.
صدقه، گامی در مسیر بخشش: صدقه دادن در ماه رمضان، به ویژه قبل از افطار، ثوابی عظیم و اجری بیکران دارد.
با عمل به این آداب نورانی، سفره افطار خود را به ضیافتی الهی و معنوی تبدیل کنید و از برکات و فضائل بیشمار این ماه مبارک بهرهمند شوید.
منابع:
بحارالانوار، ج 94، ص 247
مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی
وبسایتهای مذهبی