بامیه، این شیرینی خوشمزه و محبوب، زینتبخش سفرههای افطار و سحری در ماه رمضان است.
پخت بامیه در منزل، با وجود ظرافتهایی که دارد، میتواند تجربهای لذتبخش و سرگرمکننده باشد. در این مقاله، طرز تهیه بامیههای ترد و خوشمزه را به شما آموزش میدهیم:
مواد لازم:
آرد: 1 پیمانه (125 گرم)
آب: 1 پیمانه (250 سیسی)
تخم مرغ: 2 عدد
روغن جامد یا مایع: 2 قاشق سوپخوری
شربت بار: 2 قاشق سوپخوری
نمک: 1 پنس
وانیل شکری: 1/2 قاشق مرباخوری یا وانیل خالص: 1/8 قاشق مرباخوری
شربت بار: به مقدار لازم
طرز تهیه:
مرحله اول: آمادهسازی خمیر
آب، شربت بار، روغن و نمک را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
به محض جوش آمدن آب، تمام آرد را یک دفعه اضافه کنید.
سریع شروع به هم زدن کنید تا آرد جمع شود.
نکته: حتماً برای تهیه بامیه، حرارت را کم کنید.
با پشت قاشق، خمیر را در داخل قابلمه یا ماهیتابه پخش کنید. تا زمانی که از روی حرارت برمیدارید، باید مدام این کار را انجام دهید. تقریباً 10 تا 15 دقیقه طول میکشد.
سپس خمیر را به ظرف دیگری منتقل کنید و اجازه دهید خنک شود. در این فاصله، دو سه بار خمیر را زیر و رو کنید تا به سرد شدن آن کمک کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن تخم مرغها
بعد از اینکه خمیر سرد شد، تخم مرغ اول را اضافه کنید و با دست هم بزنید. ممکن است اولش به نظرتان شل بیاید، ولی با هم زدن، خودش را جمع میکند.
بعد از اینکه خمیر سفت شد، مجدداً تخم مرغ دوم و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر خودش را جمع کند.
نکته: هر دفعه حدود 5 دقیقه ممکن است طول بکشد.
مرحله سوم: سرخ کردن بامیهها
برای درست کردن بامیه، به یک قیف و یک ماسوره نیاز دارید.
نکته: بهتر است برای تهیه بامیه، قیف یکبار مصرف باشد، چون شستن این خمیر کمی سخت است.
ماسوره ای که با آن بامیه درست میکنند، به ماسوره آچاری معروف است.
با قیچی آشپزخانه، بامیهها را به اندازه لازم ببرید.
در یک قابلمه، به مقدار لازم روغن بریزید (بهتر است سطح بامیهها را بپوشاند).
برای سرخ کردن بامیه، روغن نباید داغ باشد. پس همان اول داخل روغن سرد بریزید و حتماً با حرارت کم سرخ کنید.
نکته: باز هم تکرار میکنم، حرارت کم در سرخ کردن بامیه خیلی مهم است.
مرحله چهارم: غوطهور کردن بامیهها در شربت
بعد از سرخ شدن کامل بامیهها، همان طور داغ، داخل شربت بار ولرم بریزید تا شهد در آن نفوذ کند (2 دقیقه کافی است).
طرز تهیه شربت بار:
مواد لازم:
شکر: 2 پیمانه
آب: 1 پیمانه
گلاب: 1/4 پیمانه
آبلیمو: 1 قاشق سوپخوری یا جوهر لیمو: 1/8 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: 2 قاشق سوپخوری
گلوکز: 1 قاشق غذاخوری پر (گلوکز برای براق شدن بامیه است)
مراحل تهیه:
شکر، آب و گلاب را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم (حتماً حرارت ملایم باشد، نه اینکه بخواهد غل غل بجوشد) قرار دهید. تا زمانی که شکر کاملاً حل شود، تقریباً 10 دقیقه.
سپس زعفران و گلوکز را اضافه کنید و اجازه دهید 3 تا 4 دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
اگر شکر حل نشد، با یک قاشق چوبی (نه قاشق فلزی!) آن را هم بزنید.