خورش ریحان, طعمی بهاری و عطر بی‌نظیر

43523452345 - خورش ریحان, طعمی بهاری و عطر بی‌نظیر

خورش ریحان، یک خورش شمالی خوشمزه و معطر است که با طعم و بوی بی‌نظیر ریحان، طراوت و تازگی بهار را به سفره شما می‌آورد. این خورش به دلیل پخت آسان و مواد اولیه ساده، محبوبیت زیادی پیدا کرده و می‌تواند به عنوان یک غذای کامل و مغذی برای وعده‌های ناهار یا شام سرو شود.

مواد لازم:

گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
رب نارنج: ۱ قاشق غذاخوری
ریحان: ۳۰۰ گرم
گشنیز و جعفری: ۴۰۰ گرم
تره: ۱۰۰ گرم
نعناع: ۱۰۰ گرم
برنج: ۴ پیمانه
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
زردچوبه و روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
گوشت‌های تکه‌ای را در روغن حیوانی تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند.
فلفل، زردچوبه و پیاز داغ را به گوشت اضافه کنید و مخلوط کنید.
به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و حدود ۲-۳ ساعت اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
سبزی خورش ریحان را خرد کنید.
تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس سبزی‌ها را تفت‌دهید تا آب آن‌ها کشیده شود. کمی روغن به سبزی‌ها اضافه کرده و آن‌ها را سرخ کنید.
نمک و رب نارنج را اضافه کرده و مخلوط کنید.
سبزی را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد و روغن بیندازد.
برنج را که از شب قبل در آب نمک خیساندید را در قابلمه‌ای مناسب با زعفران بپزید و با خورش ریحان میل کنید.

نکات:

می‌توانید این غذا را با گوشت مرغ نیز تهیه کنید.
می‌توانید از آبغوره یا آب نارنج به جای رب نارنج استفاده کنید.
برای عطر و طعم قوی‌تر، می‌توانید از کمی پودر سیر و پودر لیمو عمانی در خورش استفاده کنید.
اگر خورش خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

خورش ریحان و بادمجان:

روش دیگری برای تهیه خورش ریحان، پخت آن به همراه بادمجان است. طعم ترکیبی بادمجان، گوشت و ریحان بسیار جذاب خواهد بود و می‌توانید آن را به عنوان غذایی مجلسی برای مهمانان خود نیز بپزید.

مواد لازم:

ران گوسفند یا گوساله: ۴۰۰ گرم
روغن مایع: به مقدار لازم
پیاز: ۱ عدد
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
سبزی ریحان (ریحان، نعناع، جعفری، گشنیز و تره): ۵۰۰ گرم
آب لیمو ترش: ۳ قاشق غذاخوری
بادمجان: ۴ عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم

دستور پخت:

ریحان را خرد کنید و آن را درون تابه ای مناسب بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید تا آب سبزی ها کاملا کشیده شود. کمی روغن را به ریحان ها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
در قابلمه ای دیگر پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. زمانی که پیازها نرم شدند، گوشت را به پیازها اضافه کنید و آن را تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل را روی گوشت ها بریزید. حرارت دادن را تا جایی ادامه دهید که بوی زهم گوشت از بین برود و رنگ آن تغییر کند.
ریحان هایی را که سرخ کرده اید را داخل قابلمه گوشت بریزید. سپس مقداری آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم، کم کم بپزد. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که روی مواد درون قابلمه را بپوشاند.
از طرفی دیگر بادمجان ها را پوست بگیرید و داخل آب و نمک قرار بدهید. پس از حدود 1 ساعت آن ها را آبکش کنید و زمانی که آب آن ها کشیده شد آن ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
زمانی که یک ربع از پخت خورش باقی مانده است، نمک، آبلیمو و بادمجان های سرخ شده را هم به آن اضافه کنید.

همچنین بررسی کنید ...

طعم بهشتی اصفهان در خورش به آلو

خورش به آلو، غذای سنتی و خوشمزه‌ای که اصالت آن به شهررضای اصفهان می‌رسد، طعمی …