خورش ریحان, طعمی بهاری و عطر بی‌نظیر

43523452345 - خورش ریحان, طعمی بهاری و عطر بی‌نظیر

خورش ریحان، یک خورش شمالی خوشمزه و معطر است که با طعم و بوی بی‌نظیر ریحان، طراوت و تازگی بهار را به سفره شما می‌آورد. این خورش به دلیل پخت آسان و مواد اولیه ساده، محبوبیت زیادی پیدا کرده و می‌تواند به عنوان یک غذای کامل و مغذی برای وعده‌های ناهار یا شام سرو شود.

مواد لازم:

گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
رب نارنج: ۱ قاشق غذاخوری
ریحان: ۳۰۰ گرم
گشنیز و جعفری: ۴۰۰ گرم
تره: ۱۰۰ گرم
نعناع: ۱۰۰ گرم
برنج: ۴ پیمانه
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
زردچوبه و روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
گوشت‌های تکه‌ای را در روغن حیوانی تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند.
فلفل، زردچوبه و پیاز داغ را به گوشت اضافه کنید و مخلوط کنید.
به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و حدود ۲-۳ ساعت اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
سبزی خورش ریحان را خرد کنید.
تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس سبزی‌ها را تفت‌دهید تا آب آن‌ها کشیده شود. کمی روغن به سبزی‌ها اضافه کرده و آن‌ها را سرخ کنید.
نمک و رب نارنج را اضافه کرده و مخلوط کنید.
سبزی را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد و روغن بیندازد.
برنج را که از شب قبل در آب نمک خیساندید را در قابلمه‌ای مناسب با زعفران بپزید و با خورش ریحان میل کنید.

نکات:

می‌توانید این غذا را با گوشت مرغ نیز تهیه کنید.
می‌توانید از آبغوره یا آب نارنج به جای رب نارنج استفاده کنید.
برای عطر و طعم قوی‌تر، می‌توانید از کمی پودر سیر و پودر لیمو عمانی در خورش استفاده کنید.
اگر خورش خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

خورش ریحان و بادمجان:

روش دیگری برای تهیه خورش ریحان، پخت آن به همراه بادمجان است. طعم ترکیبی بادمجان، گوشت و ریحان بسیار جذاب خواهد بود و می‌توانید آن را به عنوان غذایی مجلسی برای مهمانان خود نیز بپزید.

مواد لازم:

ران گوسفند یا گوساله: ۴۰۰ گرم
روغن مایع: به مقدار لازم
پیاز: ۱ عدد
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
سبزی ریحان (ریحان، نعناع، جعفری، گشنیز و تره): ۵۰۰ گرم
آب لیمو ترش: ۳ قاشق غذاخوری
بادمجان: ۴ عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم

دستور پخت:

ریحان را خرد کنید و آن را درون تابه ای مناسب بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید تا آب سبزی ها کاملا کشیده شود. کمی روغن را به ریحان ها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
در قابلمه ای دیگر پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. زمانی که پیازها نرم شدند، گوشت را به پیازها اضافه کنید و آن را تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل را روی گوشت ها بریزید. حرارت دادن را تا جایی ادامه دهید که بوی زهم گوشت از بین برود و رنگ آن تغییر کند.
ریحان هایی را که سرخ کرده اید را داخل قابلمه گوشت بریزید. سپس مقداری آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم، کم کم بپزد. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که روی مواد درون قابلمه را بپوشاند.
از طرفی دیگر بادمجان ها را پوست بگیرید و داخل آب و نمک قرار بدهید. پس از حدود ۱ ساعت آن ها را آبکش کنید و زمانی که آب آن ها کشیده شد آن ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
زمانی که یک ربع از پخت خورش باقی مانده است، نمک، آبلیمو و بادمجان های سرخ شده را هم به آن اضافه کنید.

همچنین بررسی کنید ...

روش جدید پخت تخم مرغ برای حفظ مواد مغذی بیشتر

پختن تخم مرغ به روشی که هم خوشمزه باشد و هم مواد مغذی آن حفظ …