نماد سایت کانون فرهنگی تبلیغی راه نور

دستور پخت و فواید سوپ‌های مقوی برای سرماخوردگی و گلودرد

سوپ‌ها از دیرباز به عنوان غذاهای کامل و مغذی شناخته شده‌اند. در فصل سرما و هنگام سرماخوردگی و گلودرد، سوپ‌ها به دلیل مایعات فراوان، مواد مغذی و طعم دلچسب، می‌توانند نقش موثری در بهبودی و تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشند.

ر

در این مقاله به معرفی چند نوع سوپ مقوی و خوشمزه برای سرماخوردگی و گلودرد می‌پردازیم:

1. سوپ مرغ:

مواد لازم:
مرغ: 500 گرم
پیاز: 1 عدد
هویج: 2 عدد
کرفس: 1 ساقه
جعفری: به مقدار دلخواه
نمک و فلفل: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم

طرز تهیه:
مرغ را با آب بپزید و سپس ریش ریش کنید.
پیاز، هویج و کرفس را نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای با کمی روغن تفت دهید.
مرغ ریش ریش شده را به سبزیجات اضافه کنید و تفت دهید.
آب مرغ را به همراه نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و بگذارید تا سوپ جا بیفتد.
در آخر جعفری خرد شده را به سوپ اضافه کنید و از سرو آن لذت ببرید.

2. سوپ شیر:

مواد لازم:
سینه مرغ: 1 عدد
پیاز: 1 عدد
قارچ: 200 گرم
جو پرک: 1 پیمانه
شیر: 4 لیوان
آرد: 2 قاشق غذاخوری
کره: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
جعفری: به مقدار دلخواه

طرز تهیه:
سینه مرغ را با آب بپزید و سپس ریش ریش کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای با کمی کره تفت دهید.
قارچ‌ها را ورقه‌ای خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
جو پرک را به همراه 2 لیوان آب به مواد اضافه کنید و بگذارید تا جو کمی بپزد.
در قابلمه‌ای دیگر، آرد را با کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
شیر را کم کم به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا سس بشامل غلیظی به دست آید.
سس بشامل را به همراه 2 لیوان آب مرغ و نمک و فلفل به سوپ اضافه کنید و بگذارید تا سوپ جا بیفتد.
در آخر مرغ ریش ریش شده و جعفری خرد شده را به سوپ اضافه کنید و از سرو آن لذت ببرید.

3. سوپ شلغم:

مواد لازم:
شلغم: 3 عدد
مرغ: 1 عدد
پیاز: 1 عدد
سیب زمینی: 1 عدد
هویج: 1 عدد
عدس: 1 فنجان
برنج نیم دانه: ½ فنجان
رب گوجه: به مقدار لازم
جعفری و گشنیز: ¼ لیوان
نمک و فلفل: به مقدار لازم
آبلیمو: به مقدار لازم

طرز تهیه:
شلغم، مرغ، سیب زمینی و هویج را در قابلمه‌ای با آب کافی بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.
بعد از اینکه مرغ نیم پز شد، عدس و برنج را به قابلمه اضافه کنید.
پس از 10 تا 20 دقیقه، مرغ را ریش ریش کنید و به سوپ اضافه کنید.
شلغم را بیرون بیاورید و آن را له کنید و به سوپ اضافه کنید.
رب گوجه را با مقداری آب گرم رقیق کنید و به سوپ اضافه کنید.
در 15 دقیقه قبل از سرو، جعفری و گشنیز خرد شده را به سوپ اضافه کنید.
سوپ را با آبلیمو سرو کنید.

خروج از نسخه موبایل