خورش به آلو، غذای سنتی و خوشمزهای که اصالت آن به شهررضای اصفهان میرسد، طعمی ملس و دلنشین دارد.
این خورش که با رسیدن میوه به در فصل پاییز و زمستان پخته میشود، در شهرهای مختلف ایران به روشهای متفاوتی تهیه میشود. اما خورش به آلوی شهرضا با طعم منحصر به فردش، از خوشمزهترین انواع این خورش است.
مواد لازم:
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
به: ۲ عدد (درشت)
آلو خورشتی: ۱ لیوان
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار: نصف پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
شیره انگور یا خرما: ۲ قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده: ۵ عدد
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس با روغن در قابلمه تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
گوشت خورشتی را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و کمی با پیاز داغ تفت بدهید.
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید. سپس ۲ لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید، درب آن را ببندید و حرارت را کم کنید. حدود ۲ ساعت زمان بدهید تا گوشت با حرارت کم بپزد.
در این فاصله، به را بشویید، تخم وسط آن را خارج کنید و به صورت حبهای خرد کنید. سپس با مقداری روغن در تابه سرخ کنید تا سبک شود. برای عطر بهتر، مقداری دارچین روی به بریزید.
بعد از پخت گوشت، بههای سرخ شده و رب انار را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا رب انار مخلوط شود. سپس گردوهای خرد شده را اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و 40 دقیقه دیگر زمان بدهید تا خورش جا بیفتد.
آلو خورشتی را که از قبل خیس دادهاید، به همراه نمک به خورش اضافه کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا خورش حسابی جا بیفتد و غلیظ شود.
در آخر، شیره انگور و زعفران دم کرده را اضافه کنید و 5 دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
نکات:
خورش به آلو به صورت ملس سرو میشود، ولی در نهایت طعم آن سلیقهای است. اگر به غذای شیرین علاقه ندارید، میتوانید شیره انگور را حذف کنید.
همیشه قبل از استفاده از آلو در خورش، آن را نیم ساعت در آب ولرم خیس کنید تا تمیز شود.
به سرشار از ویتامین و مواد معدنی مفید برای سلامتی است. برای تهیه این غذا، از بههای زرد و کاملا رسیده استفاده کنید.
رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد و بوی ترشیدگی ندهد.
این خورش خوشمزه را با کته زعفرانی سرو کنید و از طعم بهشتی آن لذت ببرید.