پختن تخم مرغ به روشی که هم خوشمزه باشد و هم مواد مغذی آن حفظ شود، همواره یک چالش بوده است. اما به تازگی، متخصصان روشی به نام “پخت دورهای” را معرفی کردهاند که این مشکل را حل میکند.
مطالعهای جدید نشان میدهد که با جابجایی متناوب تخممرغ بین آب داغ و ولرم، میتوان سفیده و زرده را همزمان و به بهترین شکل پخت. این روش نه تنها بافت و طعم بهتری به تخم مرغ میبخشد، بلکه مواد مغذی آن را بیشتر از روشهای معمول آبپز کردن حفظ میکند.
دکتر ارنستو دی مایو، نویسنده اصلی این مطالعه، تاکید دارد که این روش پیچیده نیست و در آشپزخانه خانگی قابل انجام است. برای این کار فقط به ۳۲ دقیقه زمان و کمی صبر نیاز دارید.
محققان با استفاده از مدلسازی ریاضی و شبیهسازی، بهترین دماها و زمانبندی برای پخت سفیده و زرده را به دست آوردند. در روش پخت دورهای، تخممرغها به مدت دو دقیقه در آب جوش و سپس دو دقیقه در آب ولرم قرار میگیرند و این چرخه ۸ بار تکرار میشود.
مقایسه تخممرغهای پخته شده به روش دورهای با روشهای سنتی نشان داد که بافت سفیده مشابه تخممرغ آبپز نرم و بافت زرده مشابه تخممرغ پخته شده به روش sous vide (پخت در خلا) است. مهمتر از همه، این روش جدید بالاترین سطح پلیفنولها، ترکیبات مفید برای سلامتی، را در تخممرغ حفظ میکند.
اگرچه تغییرات مواد مغذی در روش دورهای اندک است، اما این روش یک راه ساده و موثر برای بهبود طعم، بافت و ارزش غذایی تخممرغ ارائه میدهد. به یاد داشته باشید که تخممرغ در هر صورت یک منبع عالی پروتئین و چربیهای سالم است.